Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, terör örgütü PKK yandaşları tarafından sosyal medyada hedef gösterilen Seçil öğretmen için harekete geçildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde öğrencileriyle birlikte Türk bayrakları eşliğinde bir gösteri yaparken, terör örgütü PKK yandaşları tarafından sosyal medyada hedef gösterilen Seçil öğretmen için gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.

Bakan Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçil Öğretmenimizin güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını bildirmek isterim. Ülkemizin herhangi bir coğrafyasında görev yapan her öğretmenimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin okullardaki temsilcisidir ve devletimizin koruması altındadır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen Seçil Yıldız'la telefonda görüştü. Görüşmede Seçil öğretmene destek mesajını ileten Bakan Selçuk, "Öğretmenim, 29 Ekim'de okul bahçesinde oluşturduğunuz güzel bir tablo karşısında rahatsız olanlar, Şırnaklı evlatlarımızın huzurundan, mutluluğundan rahatsız olanlardır. Güvenlik güçlerimiz bu kişileri en kısa sürede ortaya çıkarıp yargıya teslim edecektir, bundan hiç şüpheniz olmasın. Eğitim ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Ailenize çok selam söyleyin." ifadesini kullandı.

Seçil Yıldız'ın da Bakan Selçuk'a desteklerinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.