Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreninde şehit Uzman Çavuş Hacı Bebek'in kızı Ezgi'nin babasının tabutuna sarılarak ağlaması herkesi duygulandırdı.

Suriye'nin kuzeyine düzenlenen 'Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Bebek, Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer, Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen ve Astsubay Ahmet Topçu, son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ilk asker şehidi Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu'nun (23) cenazesi, Ankara'da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Barış Pınarı Harekat alanında PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Ahmet Topçu'nun cenazesi, dün akşam Ankara'ya getirildi. Vatani görevini yaptıktan sonra 2 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapan şehit Ahmet Topçu için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamıt Gül, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Bebek için Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip Ulu Cami'nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin eşi Gülseren, kızı Ezgi Yağmur ve oğlu Samet Bebek ağlamayarak tabutun başından bir an ayrılmadı. Şehidin kızı Ezgi Bebek babasının tabutu başında, "Ağlamayacağım bugün senin düğünün baba" dedi.