Şeker Üretimi ve Genel Özellikleri

Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları

Bu nedenle bata ev hanımları olmak üzere birçok kişi tarafından popüler bir şekilde yöneltilen soruların başında şeker üretimi nasıl yapılır? sorusu gelmektedir. Şeker üretimi genellikle birçok bitkiden farklı farklı olarak üretilerek sofralara ve sanayi gıdalarına eklenmektedir. Birçok aşamaları bulunmaktadır.

Aynı zamanda salt halinde kullanılmak yerine ilave malzemeler eklenerek, bekletilerek ve çeşitli saklama koşullarına uyularak mevcut koşullara getirilmektedir. Şeker genellikle yiyeceklerin ve içeceklerin daha tatlı ve damak tatlarına uygun hale getirilmesinde yardımcı bir besindir. Piyasada bulunan türleri arasında farklılıklar bulunsa da kalori oranı en yüksek besin gıdalarının başında gelmektedir. Bu nedenle fazla tüketilmemesi konusunda geniş açıklamalar ve uyarılar bulunmaktadır. Bununla birlikte belli başlı türleri bulunmaktadır.

Şeker Türleri

Üretildiği bitkiler ve üretim koşulları bakımından piyasada birçok farklı alanda kullanılan çeşitli şeker türleri bulunmaktadır. Bunların başında fruktoz gelmektedir. Halk arasında meyve şekeri olarak bilinmektedir. Meyvelerin özlerinden üretilmektedir. Kokuları bulunmamaktadır ve renk içermezler. Bununla birlikte son derece tatlı olma özellikleri ile bilinmektedir. Meyveler ile birlikte şeker pancarlarından da üretilmektedirler.

Halk arasında genellikle üzüm şekeri olarak lanse edilen bir diğer şeker türünün diğer adı ise glukozdur. Bitkilerde meydana gelmekte olan fotosentezin ana ürününü oluşturmaktadır. Hücreleri besleyici özellikleri bulunmaktadır. En hızlı kana karışan şeker türü olarak da bilinmektedir. Glukoz ve fruktozun birleşiminden meydana getirilen şeker türüne ise sukroz denmektedir. Halk arasında çay şekeri ismiyle bilinir.

Şeftali ve şeker kamışı gibi bitkilerin özlerinde de bulunur. Bilinmesi gereken ve yaygın olarak kullanılan bir diğer şeker türü ise galaktoz ismindeki şeker türüdür. Diğer şeker türlerine göre çok daha az tatlı olma özelliğiyle bilinir.