Borsa Nedir?

Borsa ticarete konu olan malların alınıp satıldığı, alım ile satım arasındaki farklarla yatırımcı için para kazanabilme fırsatı sunan ortamdır. Şirketler ticaret hacimlerini arttırabilmek maksadıyla paraya ihtiyaç duyarlar. Bunun sonucu da sermaye ortaklığı sağlamak maksadıyla tahvil, bono, hisse senedi gibi katılım araçları ile borsaya girerler. Borsada ise pay senetlerinin fiyatlarının azalıp artmasından doğan fiyat farkı birçok yatırımcıya para kazanma fırsatı sunar.

Borsa Dikkat Edilmesi Gerekenler

Borsa dikkatli takip edildiğinde birçok yatırımcıya para kazandırabildiği gibi bunun tam tersi de mümkündür. Yatırımcıların sıklıkla yaptıkları hatalar; borsa hakkında bilgi eksikliğini gidermemek, sektör gelişmelerini takip etmemek, pay senedi sahibi şirketlerin kar zarar bilançosunun takip etmemek, sıcak gelişmelerde ortaya çıkan paniğe yenik düşmek ve yatırımını riskleri dağıtmadan yapmak yatırımcıya para kaybettirecektir.

Borsada para kazanmanın formülü, yapılmaması gerekenleri yapmamak olarak verilebilir. Borsa hakkında bilgi seviyesi; borsada faaliyet gösteren şirketlerin faaliyet alanları, faaliyetlerini hangi olaylardan etkilendiği ve firma için kırılganlığını etkileyen hususlar tam anlamıyla öğrenilerek giderilmelidir.

Firmaların faaliyetleri değişik sebeplerle bazı dönemler azalıp artabilir. Firmanın geçmiş dönem faaliyet raporunu ve bilançosunu incelemek yatırımcı için fırsatlar ortaya çıkaracaktır.

Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi

Bu inceleme yatırımcıya fiyatı düşen hisse senedi için en alt noktayı kestirerek satın alma, en değerli olduğu anda da satma fırsatı verecektir. Yapılacak yatırımlar birbirini kayıp ve kazançlarını destekleyecek şekilde yapılmalıdır.

Sektörlerin faaliyetleri sürekli kar elde edemeyeceği veya kırılganlıklardan etkilendiği zaman diğer bir yatırımın karı zararı finanse edebilmeli ya da başka alım fırsatlarını değerlendirecek fırsatlar sunmalıdır.