Sigara kullanımını azaltmak için daha önce kapalı mekanlarda sigara kullanımı yasaklanmıştı. Bu uygulamaya özellikle sigara kullanmayan vatandaşlar çok sevinmişlerdi. Denetimler yeteri kadar sağlıklı şekilde yapılamamış olsa da kapalı mekanlarda sigara içmek bir ölçüde engellenebilmişti.

Fransa'nın Ukrayna'ya Asker Gönderme Planları Fransa'nın Ukrayna'ya Asker Gönderme Planları

Sonrasında ise televizyon kanallarında yayınlanması zorunlu olan Sigaranın kullanımını azaltmaya yönelik kamu spotları hazırlanmıştı. Tüm televizyon kanalları hazırlanan bu kamu spotlarını zorunlu olarak yayınlamışlardı.

Şimdi ise sigara kullanımı azaltmak için yeni yasakların geleceği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, sigara paketlerinde markaların çok küçük bir şekilde yazılacağı ve paketin geri kalan alanlarının uyarılarla doldurulacağını belirtti.

Ayrıca market ve bakkallarda sigaraların açıkça görünecek şekilde satılamayacağını belirten Başbakan Yardımcı Recep Akdağ; market ve bakkallarda kasaların yanında açık bir şekilde görünecek şekilde sigara satışının yasaklanacağını duyurdu.

Kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklandığını ancak yeteri kadar denetlenemediğini belirten Başbakan Yardımcı Recep Akdağ, bu denetimlerin daha sıkı tutulacağını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konuşmasının devamında; 'Normalde Türkiye'de tütün firmalara sözleşmeli olarak üretiliyor. Onun dışında küçük miktarlarda, kişilerin kendi kullanımlarına müsaade eden bir düzenleme var. Maalesef bu düzenleme istismar edildi. Yurt dışından gelen kaçak tütün ya da sigaradan değil, Türkiye'nin içinde üretilerek kaçak şekilde tüketilen tütünden bahsediyorum. Tütün makaron diye önceden hazırlanmış sigara kağıdı içerisine dolduruluyor. Bir kutu sigara 8-10 liraya satılırken bu şekilde bir paket sigaranın maliyeti 2 veya 3 lira oluyor. Bu toplumda tütün kullanımının artmasına neden oluyor. Türkiye'de tüketilen sigaranın yüzde 20'si bu şekilde tüketiliyor. Eskiden sarma sigara diye bilinen tütün makaron halinde geliştiriliyor. Bu durum birilerine, çiftçiden çok aradaki aracılara ciddi paralar kazandırıyor. Bunlara mani olacak, tedbirleri üzerinde Maliye Bakanlığımız çalışıyor.' dedi.