Sinüztin, dişler üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunu işaret eden uzmanlar, sinüslerin burun çevresindeki kemiklerde bulunan içi hava dolu boşluklar olduğunu hatırlatıyor.

Sinüzitin bu boşlukların iç yüzeyini oluşturan mukozanın iltihabı olduğunu belirten uzmanlar, sinüzit belirtilerinin kişiden kişiye değiştiğini vurguluyor.

Çoğunlukla burun tıkanıklığı, geniz ve burun akıntısı, ses değişikliği, koku alma bozukluğu gibi belirtilerin sinüzitte gözlemlendiğini paylaşan uzmanlar, söz konusu bu tabloya zaman zaman hafif ateşinde eşlik ettiğini dile getiriyor.

Özellikle maksiller sinüsler konumları nedeniyle üst çene diş kökleri ile çok yakın ilişkide olduğunu paylaşan uzmanlar, bu nedenle sıklıkla diş ağrısı ile sinüzit ağrısının karıştırıldığını da ifade ediyor.

Sinüzit diş ağrısına neden olabileceği gibi dişteki enfeksiyon kaynaklı sinüzit de gelişmiş olabilir. Üst azı dişlerinde enfeksiyon durumunda, gömülü 20 yaş dişi olması halinde maksiller sinüs enfeksiyonu oluşabileceği pek çok araştırmanın sonucunda ortaya konmuştur.

Maksiller sinüs enfeksiyonlarında Kulak Burun Boğaz uzmanlarının yanı sıra diş hekimleri tarafından üst dişlerdeki enfeksiyon varlığının değerlendirilmesinin önemli olduğu belirtilirken, özellikle tek taraflı burun akıntısıyla birlikte ağız kokusu, dişlere dokunulduğunda şiddetli ağrı gibi belirtilerden yakınıyorsanız, dental kaynaklı sinüzit ihtimali göz ardı edilmemeli ve dişteki enfeksiyona yönelik tedavi için diş hekimine başvurulması gerekmektedir.