Temizlikten böcekleri kaçırmaya, bahçede kullanıma dek pek çok alanı bulunuyor.

Bahçesindeki yabani otlardan kurtulmak isteyenlerinde kimyasallara yönelmeden basit bir şekilde kullandığı sirke, istemediğiniz bitkilerin üzerine dökmenizle yabani otların ortadan kalkmasını sağlıyor. Yapısındaki asetik asidin yabani otların büyümesini engellediğini ve toprağında bu sırada zarar görmediğini hatırlatmakta fayda var.

Gelen taze çiçekleri vazoya koyduktan sonra suyuna 2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı şeker koyarak daha uzun süre taze görebileceğinizi de paylaşan uzmanlar, bütün bunların yanı sıra tuvalet temizliği ve dezenfektan yerine de evinizin dört bir köşesinde kullanabileceğiniz sirkenin kıymetini bilmeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Banyonuzun pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, tuvaletinizi dezenfekte etmek niyetindeyseniz Bir bardak sirke, karbonat veya iyot çözeltisine ihtiyacınız var. Bir bardak dolusu sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtılmasının ardından içine eklenecek karbonat veya iyot çözeltisi ile tuvaleti tertemiz yapacağını belirten uzmanlar, birkaç saat tuvaletin bu şekilde beklemesiyle işlemin daha etkili olacağı konusunda hem fikir.

Bunların dışında sirkenin kireç kalıntılarını parçaladığını, metallerdeki pasları temizlediğini, nahoş kokuları yok ettiğini, böbrek taşlarını düşürdüğünü ve dizanteri ile coli bakterilerini öldürdüğünü de hatırlatmakta fayda var.