Hain saldırı Şırnak'ın Küre Dağı bölgesinde gerçekleşti. Askeri konvoyu hedef alan terör örgütü PKK yandaşları, daha öncede yola döşedikleri el yapımı patlayıcısı askerimizin geçişi sırasında infilak ettirdi. Meydana gelen şiddetli patlamada 2 asker şehit düşerken, 3 asker ile 2 güvenlik korucusu da yaralandı. Patlamanın ardından bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Edinilen bilgilere göre Küre Dağı çevresinde operasyonda bulunan askerlere, PKK'lı hainler el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırdı. Operasyon için bölgede bulunan askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan bomba, Türkiye'ye bir kez daha şehit acısı yaşattı. Şehit düşen askerlerin kimliği henüz açıklanmazken, yaralı asker ve güvenlik korucuları helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne taşındı.

TÜRKİYE YASTA 3 GÜNDE 9 ŞEHİT

Türkiye art arda gelen şehit haberleriyle sarsıldı. Geçtiğimiz gün Şemdinli'de mühimmat deposunun patlaması sonucu 7 asker şehit düşmüştü. Kahraman askerler, Van'da düzenlenen resmi törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilirken Şırnak Küre Dağı bölgesinden yeni bir şehit haberi geldi.