Türkiye'nin en soğuk kentlerinden Sivas'ta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inince gençler çareyi yorgana sarılarak sokağa çıkmakta buldu. Sivas'ta sıcaklıkların 0 dereceye yaklaşması üzerine üniversite öğrencisi 4 kafadar yorgana sarılarak kent merkezinde yürüdü. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırınca Belediye Başkanı Sami Aydın, gençlerle bir araya geldi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kentteki soğuk havalara yorganla direnen üniversite öğrencilerini evlerinde ziyaret etti. Yorgana sarılarak Sivas meydanında gezen üniversite öğrencileri Osman İnci (19), Onur Cihan (20), Furkan Hatipoğlu (20) ve İbrahim Enes Yalçın (21) Belediye Başkanını evlerinde ağırladı.

a494eba3ed4e963163397f2bbb8514f8

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÖĞRENCİLERE EV EŞYASI

Sosyal medyada büyük ses getiren üniversite öğrencilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Sami Aydın, ziyarete eli boş da gelmedi. Öğrencilere tost makinesi, su ısıtıcısı ve televizyon hediye eden Aydın, "Öğrencilik meşakkatlidir, sıkıntılıdır. Öğrencinin zengini, fakiri olmaz, hepsi garibandır." dedi. Gençleri görünce kendi öğrencilik yıllarını hatırladığını belirten Aydın, "Öğrenciliğimde 2 evde kaldım, emin olun burayla kıyaslanamaz, baraka gibiydi. Ne olursa olsun, öğrenci her zaman, her türlü desteğe, katkıya ihtiyaç duyar." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yine Sivas'ta yapılan sosyal deneyde parasının olmadığını ve aç olduğunu belirten bir üniversite öğrencisi Sivaslılar'dan yardım istemişti. Gizli kamerayla kaydedilen görüntülerde hiçbir Sivaslı'nın yardım isteyen genci geri çevirmemesi büyük alkış almıştı.

Sivas halkının her zaman üniversite gençlerine destek olduğunu belirten Başkan Aydın, "Biz Sivas halkı olarak öğrenci dendiği zaman her aile elinden gelen ne varsa destek olur. Bu anlamda Sivas huzurlu bir şehir. Güzel bir şehir, biz sizlerin gerçekten memleketiniz için, aileniz için en iyi şekilde yetişmenizi, donanımlı birer bireyler olarak yetişmenizi arzu ederiz." ifadelerini kullanarak yardıma ihtiyacı olan gençlere kapılarının açık olduğunu söyledi.

"EĞLENCE AMAÇLI BÖYLE BİR ŞEY YAPTIK"

Yorgana sarılarak kent merkezinde yürüyüş yapan gençlerden Furkan Hatipoğlu ise evini taşıdığı sırada çok üşüdüğünü ve araba kiralayamadıkları için bu yola başvurduklarını söyledi. Eğlence amaçlı böyle bir video kaydettiklerini belirten genç, "Milletin tepkisini merak etmek için sosyal medyaya fotoğraflarımızı gönderdik, sonra yayıldı. Vatandaşlar yolda bizimle fotoğraf çektirdi. Üşümeyi biraz abarttık. Taşımak kolay olsun diye yaptık biraz da. Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedik" diye konuştu.