İstanbul Ticaret Odası tarafından geçtiğimiz ocak ayı dönemine yönelik İstanbul'da perakende fiyatları en çok artış ve azalış gösteren harcama kalemleri açıklandı. Söz konusu veriler ışığında, geçtiğimiz ay İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde bulunan 242 üründen 122 adetinin perakende fiyatlarında artış göze çarparken, 57 ürünün fiyatının düşüş yaşadığı ve 73 ürün fiyatının ise sabit kaldığı belirtildi.

Makyaj Malzemesi Fiyatları Düştü

Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde gıda harcamalarında yer alan sivri biberin yüzde 73.75'lik dilimle en çok artış gösteren ürün olduğu kaydedilirken, sivri biberi bu kapsamda yine gıda grubunda bulunan ıspanak, salatalık, domates ve karnabahar takip etti.

Hava Durumu Uyarıları ve Tahminlerine İlişkin Güncel Rapor Hava Durumu Uyarıları ve Tahminlerine İlişkin Güncel Rapor

Bahsi geçen dönem içerisinde Sağlık ve Kişisel Bakım harcamaları grubunda bulunan makyaj malzemelerinin fiyatları yüzde 25.30 düşüş kaydederek en çok azalma gösteren ürün konumuna geldi.

Fiyatında azalma görülen diğer ürünler göz önüne alındığında, fiyatı azalan ürünlerin yüzde 14.37 ile erkek gömlek, yüzde 14.27 ile kadın manto, yüzde 13.16 ile kadın bluz ve yüzde 12.99 ile şehir şebeke suyu olduğu ifade edildi.