Mümkün olduğunca soğuktan kaçınılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, idrarınızı çok fazla bekletmemenizi ve uygun ortam mevcutsa fazla sıkışmayı beklemeden tuvalete çıkmanızı öneriyor. Bunların yanı sıra kahve ve çay gibi kafeinli içecekleri akşam saatlerinde sınırlandırmanın önemli olduğunu da hatırlatan uzmanlar, erkekler fark etmese bile 35'li yaşlardan itibaren prostat büyümesinin başladığını ve hemen hemen her erkekte prostat büyümesinin söz konusu olmasına rağmen idrar yapma alışkanlığında bozulma herkeste olmayabileceğini kaydediyor.

İdrar yapma alışkanlığında tutarlı değişiklikler meydana geldiğinde hemen prostat büyümesinin düşünülmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, idrara sık çıkma, gece idrara kalkma, idrar yaparken sızı-yanma, idrarı hemen başlatamama, idrarın kesik-kesik gelmesi, incelmesi, saçılması, idrarı boşaltma süresinin uzaması, birden idrara sıkışma, bazen yetişmekte zorlanma gibi yakınmaları olanlarda prostat büyümesinin belirtileri olarak değerlendirilebileceği üzerinde duruyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte prostat büyümesi yakınmalarının daha çok arttığını dile getiren uzmanlar, vücudun soğuktan en çok etkilenen organlarının başında prostatın geldiğini ve soğuğa maruz kalma durumunda idrar yakınmalarında akut kötüleşmelerin ortaya çıktığını savunuyor.

Prostat büyümesi olan erkeklerin, özellikle kış döneminde bazı tedbirler alarak idrar şikayetlerini kontrol altına alabileceğini belirten uzmanlar, erkekleri uyarıyor.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

Prostat büyümesi bulunan erkeklerin ihtiyacı kadar su içmesinin şart olduğunu hatırlatan uzmanlar, tüketilen suyu zamana yaymaya özen göstermenizi tavsiye ediyor. Akşam saatlerinde tüketilen alkolü de sınırlandırmanızı tavsiye eden uzmanlar, düzenli fiziksel egzersizinde şart olduğunu kaydediyor. Yatma yaklaşık 2 saat öncesinde su içmeyi bırakmanızı ve stresinizi azaltacak hobilere yönelmenizi de öneren uzmanlar, bütün bunların yanı sıra sıkıntılarınız yoğunlaştığında mutlaka bir doktora başvurmanız gerektiğini ifade ediyor.