Özellikle teknolojik aletler için virüs, Truva atı, solugan gibi zararlı yazılımların en yaygın çevrimiçi riskler olduğunu vurgulayan uzmanlar, çocuklar için hazırlanmış sahte oyun sitelerinin içine bu yazılımların gömüldüğünü ve ne yazık ki teknolojik aletlerimizin bu şekilde ele geçirilmeye çalışıldığını hatırlatıyor.

Zararlı yazılımla enfekte olmuş oyun sürümleri genellikle üçüncü parti indirme sitelerinde, forumlarda, bazen de Google Play'in ücretsiz oyun sürümü pazarında bulunabildiğinin altını çizen uzmanlar, anne babaların lisanslı ve proaktif bir güvenlik yazılımı kullanarak, çocuklarının tehlikeli web sitelerine erişimini ve uygunsuz uygulamaları engelleyebileyeceklerini hatırlatıyor.

Çocukların düşmanca davranış ile internet üzerinden de ne yazık ki sıklıkla karşılaşabildiğini belirten uzmanlar, çocukların siber alanlarda akranları tarafından tehdit edilip, aşağılanabildiğini, bu durumlarında duygusal travmalara sebebiyet verdiğini dile getirmekte fayda var.

Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ? Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ?

Örneğin siber saldırganlar, bir şeyin satışı için cazip teklifler sunabilir. Aslında satılacak birşey yoktur ama sizinle ilgili bilgi elde etmeye çalışırlar. Yine benzer şekilde sahte mesajlar atarak, sosyal ağ kullanıcılarının kimlik ve şifre bilgilerini talep edebilirler ki, bu yaklaşım siber dolandırıcılığın sık görülen örneklerinden biridir.

Gerekli önlemler alınmadığı takdirde, pek çok önemli bilgi, üçüncü şahıslar tarafından internet üzerinden ele geçirilebilir. Küçük bilgi parçaçıkları toplanarak oluşabilecek kimlik hırsızlığı ile ailenin mali kayba uğratılması mümkündür. Hassas bilgilerin paylaşılmaması konusunda ebeveynler çocuklara uyarıda bulunmalıdır. Ayrıca çevrimiçi finansal işlemler de büyükler tarafından yürütülmelidir.