Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Güneşin hemen hemen hepimizi keyifli bir ruh haline bürüdüğü, dışarı çıkmak istediğimiz yaz ayı artık geride kaldı. Sonbaharın gelişiyle birlikte çevremizdeki pek çok kişinin keyfinin kaçtığını gözlemleyeceğiz. Uzmanlar bu durumun Sonbahar durumu olduğunu belirtirken, sonbahar depresyonu ile ilgili detayları bizlerle paylaştı.

Yaz ayının pozitif enerjisinin artık yavaş yavaş geride kaldığını, hormonlarımızın daha fazla salgılandığı bu dönemi kapatmak üzere olduğumuzu belirtiyor.

Sonbaharın yokluk hissini, isteksizliği, uyku değişimini getireceğini vurgulayan uzmanlar, bunun doğal bir süreç olduğunun üzerinde duruyor. Doğaya uyum sağlayabilmek adına bu duyguların yaşandığını paylaşan uzmanlar, sonbahar buhranının azalması gerektiği halde artmasının depresyona işaret edebileceği üzerinde duruyor.

Yazın o müthiş neşe içinde olan siz bir anda tüm hayat enerjinizi kaybettiğinizi mi hissetmeye başladınız? Yoksa içinizden hiçbir şey yapmak gelmiyor mu? Uzmanlar bunun bahar buhranı veya depresyon sebebiyle yaşanıyor olabileceğini savunuyor. Peki ama depresyona girme yatkınlığı bulunan kişiler nasıl hareket etmeli?

Özellikle sonbaharla birlikte gülerin kısaldığını, vücudumuzda salgılanan mutluluk hormonunun azaldığını ve mutsuzluğu arttıran isteksizlik ve halsizlik halinin tetiklendiğini paylaşan uzmanlar, bu dönemin kendilerine danışarak atlatılacağı üzerinde duruyor.

Depresyon şüphesi taşıyan kişilerin mutlaka terapistlerden destek alması gerektiğini işaret eden uzmanlar, terapist seçimi yapılırken de dikkatli davranılmasını öneriyor. Ayrıca gerektiği durumlarda terapi ile kişinin kendisindeki değişimi farkına varması, kendisine zarar veren sorunlara çözüm bulması gerekiyor.