Bununla birlikte havalarında serinlemesinin hastalıkların hortlamasına sebebiyet verdiğinin altını çizen uzmanlar, özellikle iş yerlerinde ve okullarda kullanılan araçların düzenli olarak temizlenmesi hatta dezenfekte edilmesinin yanı sıra bol bol ellerin yıkanmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

İş ve okula giderken kullanılan toplu taşıma araçlarının tam anlamıyla mikrop yuvası olduğunu belirten uzmanlar, toplu ulaşım aracı kullandıktan sonra el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini, mümkünse hemen hemen her günde buharlı bir banyo yapılmasının şart olduğunu kaydediyor.

Öksürük söz konusu ise buharlı banyonun kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacağınızı belirten uzmanlar, suyun içine ekleyeceğiniz nane ile birlikte ateşinizin düşeceğini dile getiriyor.

Uzmanlar artık gün battıktan sonra akşamların daha serin olduğunu belirten uzmanlar, terleme veya üşütme riskine karşı dikkatli kıyafet seçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, terleme durumuna karşı yedek kıyafet taşımanın büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

Bunların yanı sıra bol su ve sıvı tüketiminin, özellikle de kuşburnu, ıhlamur, adaçayı tercih etmenin hastalıktan kurtulmak için önemli bir adım olacağını belirten uzmanlar, ağızda meydana gelen bakterilerin de diş bakımı, diş fırçalama ve gargara ile yok edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

Kış aylarında hastalıklardan korunmak için en büyük silahın C vitamini deposu narenciye tüketmek olduğunu dile getiren uzmanlar, günde bir adet portakal yemenin C vitamini ihtiyacınızı karşılayacağını paylaşıyor.