Sosyal Medya Platformları artık hayatımızın en önemli parçalarından biri oldu. Gittiğimiz yerleri, görüştüğümüz kişileri, yediğimiz yemekleri, yaptığımız etkinlikleri yani hayatımızda olan biten her şeyi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşır olduk.

Sosyal medya doğru kullanıldığı zaman tabiî ki çok etkili bir platform. Ama maalesef bir çok kişi sosyal medya platformlarını doğru bir şekilde kullanamıyor. Hatta bazı kişiler de bilmeden yaptıkları hataları yüzünden başlarını derde sokuyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Mississippi eyaletinde yaşayan bir kadın, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımdan dolayı başını derde soktu.

Mississippi eyaletinde yaşayan ve gazetecilik yapan Alex McDaniel isimli bir kadın, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı bir şaka sonucunda kapısında polisleri buldu.

Gazeteci Alex McDaniel, Twitter hesabı üzerinden çocuğunun fotoğrafını paylaşarak altına; "3 yaşında, satılık. 12 dolar ya da daha iyi bir teklif verene." Yazdı. Kendince ufak bir şaka yapmak isteyen genç kadın, karşısında polisleri görünce neye uğradığı şaşırdı.

Öğrenildiğine göre Mississippi'de yaşayan ve ismini gizli tutan bir adam çocuk istismarı hattını arayarak, bir kadının internette oğlunu satma teşebbüsünde bulunduğunu ihbar etti. Adam ayrıca, kadının akıl sağlığının yerinde olmadığını da eklemişti.

Olayın basit şaka olduğu anlaşılsa da kadın ile ilgili yasalar gereği soruşturma başlatıldı. Ayrıca sosyal hizmetlerin, bir süre boyunca düzenli olarak aileye ev ziyaretleri yapacağı açıklandı. Neredeyse çocuğunu kaybetme ve hapse girme tehlikesi yaşayan kadın ise, "Onları suçlamıyorum, herkesin bir işi var ve onlarınki de bu." açıklaması yaptı. Ancak şikayette bulunan adam için aynı şekilde düşünmediğini ve bunu masum bir yanlış anlama olarak görmenin mümkün olmadığını ekledi. Kendisini şikayet eden şahsın ya mizahtan hiç anlamadığını ya da kötü niyetli olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Kadının soruşturma sonunda herhangi bir ceza alması beklenmiyor.