Sağlıklı ve formda kalabilmek için kışın doğru bir şekilde spor salonlarının tercih edilmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, yapılan hatalı tercihlerin bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor.

Özellikle egzersiz aletlerinde birikmiş mikropların, enfeksiyon hastalıklarının yayılmasında risk oluşturduğunu belirten uzmanlar, spor salonlarında karşılaşılabilecek hastalıklar ve önemler hakkında bizlerle paylaştı.

Sağlık konusundaki bilincin artmasıyla birlikte düzenli spor yapanların sayısı her geçen gün fazlalaştığını kaydeden uzmanlar, yaz aylarında açık alanlarda spor yapan kişiler havaların soğumasıyla birlikte daha çok kapalı alanları tercih ettiğini, fakat spor salonları belli kurallara uyulmadığı durumlarda gizli tehlikeler barındırdığını vurguluyor.

Kış aylarında toplu taşıma araçları, sinema ve alışveriş merkezleri gibi spor salonları da bulaşıcı hastalıklar açısından risk taşıdığını savunan uzmanlar, spor salonları gibi toplu yaşamın olduğu alanlarda verem, nezle, grip başta olma üzere diğer viral hastalıklar kolayca kişiden kişiye bulaşabildiğinin altını çiziyor. Bu tür hastalıklar hava yoluyla geçebileceği gibi ortak kullanılan spor aletleri ve malzemelerle de bulaşabildiğinin unutulmaması gerektiğini kaydediyor.

Özellikle salgın dönemlerinde mevcut hastalığı olanların spor salonlarından uzat tutulması gerekmektedir. Sık sık elleri yıkamak ve egzersize başlamadan önce spor yapılacak aletin üzerine temiz bir havlu sermek ihmal edilmemelidir.

Birçok insan ortak kullandığı için spor salonlarının zeminleri de önemli bir tehlike oluşturmaktadır. Spor yapan kişinin derisi hareketle birlikte terlediği ve sürtünme ile zedelendiği için mikropları kabul edici hale gelebilmektedir. Mantar, spor salonlarında en sık görülen hastalıkların arasındadır. Bulaşıcı özelliği nedeniyle çıplak ayakla basılan soyunma odalarından, hamam gibi sıcak nemli yerlerden, havuzlardan, duşlardan ve terliklerden kolaylıkla geçebilmektedir.