Spor Salonlarında Yapılan Egzersizler

Bunlardan ilkini kondisyon ağırlıklı, yağ yakma ve ısınma hareketleri oluşturur. Öncelikli olarak bilinmesi ve uygulanması elzem olan hususların başında bu tür salonlarda bir hoca rehberliğinde ve gözetiminde çalışılmasının çok daha verimli sonuçlar doğurduğu yönündeki ortak görüştür.

Bu sayede hoca çeşitli ağırlık ve yağ ölçümlerinden sonra gerekli gördüğü kadar kondisyon spor egzersizleri yazmaktadır.

Kondisyon hareketleri genel olarak bisikletle başlatılır. Çünkü vücuttaki en büyük kas kütlesini bacak kasları oluşturur. Bacakların yeteri kadar ısınması ve spora hazır hale gelmek için ortalama olarak 10 ile 15 dakika arası bisiklet çevrilir.

Akabinde yürüme bandı süreci başlar. Burada da tamamen ihtiyaca ya da isteğe göre 15- 20 dakikalık periyotlarla yürünür. Hızlı tempoda yürümek ve bazen bandın işleyişini hızlandırıp koşmak etkili bir spor faaliyetidir. Akabinde mekik çektirilir. Spor salonlarında özel mekik gereçleri bulunmaktadır. Tüm bunların toplamında kondisyon süreci tamamlanır ve ağırlık süreci başlatılır.

Bunlar çeşitli ağırlıklarda olan dambıllar ile yapılmaktadır. İki dambılla kolları yana açmak, göğüsleri çalıştırmak için küçük halterler kaldırmak belli başlı ağırlık merkezli spor faaliyetleridir. Aynı zamanda isteğe göre sırf ve bacak kasları da çeşitli dambıl hareketleriyle çalıştırılmaktadır.

Yüzme Yarışlarının Tarihi ve Günümüzdeki Durumu Yüzme Yarışlarının Tarihi ve Günümüzdeki Durumu

Aynı gün içerisinde birden fazla kas kütlesi çalıştırılmaması gerektiği için ayrı ayrı günlerde farklı dambıl setleri uygulanır.

Evde Yapılabilecek Spor Egzersizleri

Evde de belli başlı spor egzersizleri yapılmaktadır. Bunların en başında göbek eritmek ve karın kaslarını çalıştırmak adına çekilen mekikler gelmektedir. Bunun dışında şınav çekmek de en etkili spor egzersizleri arasında görülmektedir.

Tüm vücudu çalıştıran ve kol ağırlığına dayalı olan bir spor çeşididir. Bunların dışında esneme hareketleri yapmak da evde yapılabilecekler arasında yer almaktadır.