Uzmanlar sünnet korkusu konusunda aslında ailenin ve yakınların tutumunun çok önemli olduğunu işaret ediyor. Ailenin ilk olarak sünnet hakkında doktordan bilgi alması ve önce kendi korkularını yenmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, çocuğun sakin kalmasının da ailesinin tavırlarına bağlı olarak ilerleyeceğini kaydediyor.

Çocuğun sakin kalmasının ailenin sakin olmasıyla ilişkili olduğunu savunan uzmanlar, bir iki yaş öncesinde kısa açıklamaların bu konuda yeterli olabileceğini ancak okul dönemindeki çocuklara neden sünnet olacaklarının ve sünnet işleminin anlatılmasının şart olduğunu kaydediyor. Doğru zamanda ve güvendiği aile yakınının daha sonrada doktorun tarafından çocuğun anlayabileceği bir dilde bunu öğrenmesinin doğru olduğunun üzerinde duran uzmanlar, çocuğa karşı destekleyici olunması gerektiğinin de altını çiziyor.

Çevreden pipisinin tamamen kesileceği, canını çok yanacağı gibi korkutucu söylemler karşısında yatıştırıcı bir dile başvurulması gerektiğini paylaşan uzmanlar, sünnette pipisinin ucundaki bir bölümde düzeltme yapılacağı, tümünün kesilmesinin asla söz konusu olmadığı, anestezi yani uyuşturucu uygulanacağı gibi noktaların belirtilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Sarımsağın Saça Faydaları, Doğal ve Etkili Bir Bakım Aracı Sarımsağın Saça Faydaları, Doğal ve Etkili Bir Bakım Aracı

Uzmanlar özellikle 3-6 yaş döneminde sünnetten kaçınılması gerektiğinin altını çizerken en ideal zamanın 6 ile 10 yaş aralığı olduğunu paylaşıyor.

Tıbbi bir zorunluluk söz konusu değilse doktor tarafından ya yeni doğan ya da 6-10 yaş döneminde sünnetin gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, 6 yaş sonrası dönemde yapılacak sünnetlerin eğlenceli tören ve hediyelerle çocuğun kaygısını azaltmanın mümkün olabileceği konusunda hemfikir.

Uzmanlar hem dinimiz hem de sağlık açısından önemli bir işlem olan sünnet konusunda çocuk kaç yaşında olursa olsun sünnetin çocuk için korku duyulan bir girişim olduğunu dile getiriyor.