Süper Lig takımlarının değerleri

18 takımın yer aldığı Türkiye süper liginde takımların toplam değeri 797 milyon avrodur.

Süper ligin en pahalı kulübü hangi takımdır?

Süper ligin en pahalı kulübü geçen sezonu şampiyon olarak bitiren Beşiktaş takımıdır. Beşiktaş'ın toplam takım değeri 119 milyon avro olmuştur. Beşiktaş'ı yakından takip eden Galatasaray'2n takım değeri ise 99 milyon avro olmuştur. Fenerbahçe futbol kulübünün bu seneki toplam takım değeri 76 milyon avro değerinde kalmıştır.

Süper ligde mücadele eden bir başka ekip olan Başakşehir futbol kulübü en pahalı dördüncü kulüp olmuş ve toplam değeri 73 milyon avro olmuştur. Anadolu' nun güçlü ekiplerinden Trabzonspor' un takım değeri ise 68 milyon avro olarak gerçekleşmiştir.

Süper lig ekiplerinden Sivas spor ise toplam takım değeri 15 milyon avro ile diğer takımlar arasında en düşük değere sahip takım olmuştur. Sivas spordan sonra en düşük değere sahip ikinci takım 15,5 milyon avro ile Yeni Malatya spor olmuştur.

Süper ligin en değerli futbolcuları kimdir?

Süper ligdeki en değerli futbolcu Beşiktaş kulübünde forma giyen Anderson Talisca olmuştur. Anderson Talisca 13 milyon avroluk değeri ile süper ligdeki diğer futbolcuların önüne geçmiştir.

Anderson Talisca'dan sonra en değerli futbolcu yine Beşiktaş forması giyen Oğuzhan Özyakup olmuştur. Oğuzhan Özyakup 12 milyon avroluk değeri ile diğer futbolcuları geçmiştir.

Listede Galatasaray takımından tecrübeli kaleci Fernando Muslera 11 milyon avroluk değeri ile beşinci sırada kendine yer bulmuştur. Trabzonspor' da forma giyen Jurac Kucka 9 milyon avroluk değeri ile sekizinci sırada yer almıştır. Fenerbahçe takımından listede on birinci sırada yer alan Josef De Souza'nın değeri ise 8 milyon avro olmuştur.

Başakşehir takımından listeye Edin Visca 8 milyon avroluk değeri ile on üçüncü sıradan girmiştir.