Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni düzenlemekten vazgeçmeyeceği söyledi.

RUSYA VAZGEÇMEYECEK

Zaharova haftalık basın toplantısında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satterfield'in Soçi'deki konferansın Cenevre sürecini katkı sunmayacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

AMERİKA RAHATSIZ

Zaharova, 'ABD'li partnerlerimiz, Rusya'nın çözüm sürecindeki rolünün işlerine gelmediğini açıkça dile getiriyorlar. ABD özellikle de Suriye'de diyalog kurulmasına yönelik bir başka önemli, ilkesel olarak önemli ve gerçek anlamda kapsamlı etkinliğin yapılmasından hoşnut değil' ifadelerini kullandı.

SİYASİ İSTİKRAR EĞİLİMİ PEKİŞTİ

Bazı çevrelerin Rusya'nın Suriye'de BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı temelinde barışçıl çözümü destekleme çizgisinden ayrılacağı ve Soçi'de ay sonunda Suriye Ulusal Diyalog Kongresi düzenleme çabalarından vazgeçeceği illiüzyonunu gördüğünü belirten Zaharova, 'Dolayısıyla eğer birisi, artık bu kişinin adının David Satterfield olduğunu biliyoruz. İllizyon görüyorsa, ne yaparsanız yapın sonuç alamazsınız' ifadelerini kullandı.

Zaharova, Suriye'de siyasi ikitrar eğiliminin pekiştiğini ve siyasi çözüm bulunması için elverişli şartlarını oluşturduğunu da vurguladı.