Şanlıurfa'da kedileri zehirleyen bir kadının, can çekişen kedileri çöp konteynerine attığı iddia ediliyor.

İddiaya göre, kedileri zehirleyen yaşlı bir kadın, henüz ölmemiş olan ve can çekişen kedileri kuyruğundan tutup çöp konteynerine attı.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

Suriyeli kadının can çekişen 2 kediyi kuyruğundan tutup sokakta ilerlediğini gören bir vatandaş, yanındaki kız çocuğuna cep telefonunu vererek o kadını kameraya çekmesini istedi. Kadının arkasından giden çocuk, olayı cep telefonuyla kaydetti.

Sokakta ilerleyen yaşlı kadın, kedileri cadde üzerindeki çöp kutusuna atarken sokakta oyun oynayan çocuklar ve yoldan geçen vatandaşlar şaşkın bakışlarla kadını izledi. Görüntülerde kadının kuyruğundan tutup götürdüğü kedilerin can çekiştikleri görüldü.

Mahallede fırıncılık yapan Ahmet Çiftçi isimli esnaf, kedilerin çöpe atıldığını gözleri ile gördü.

Konuyla ilgili açıklama yapan fırıncı Ahmet Çiftçi: "Biz çalışıyorduk. Öğlen civarıydı. Kadın pencereden kedileri attı. Ben de bizim çocuklara bunun fotoğrafını çekin dedim. Böyle terbiyesizlik olmaz. Ben hayvanları koruma derneğini aradım. Olayı anlatınca yetkili biri geldi. Kedileri kadın sürükleyerek çöpe atmış. Yetkiliyle beraber buraya geldim. Onları evlerinden ve mahalleden kovduk. Şimdi neredeler bilmiyorum. Utanmadan, çekinmeden kedileri sürükleyip getirip bu çöpe attı. Erkek olsaydı kendimi tutamazdım ama kadın olduğu için. Kediler yaşıyordu, yetkili geldi, can çekişiyordu. Baktı, can çekişiyor ama 5-10 dakika sonra ölür dedi ve çok geçmeden ikisi de öldü zaten" dedi.