Bu risk altındaki kişilerin uçak yolculuğu öncesinde bazı tedbirler almaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar, tansiyon hastalarının neredeyse tamamına yakınının rahat bir şekilde uçak yolcuğu yapabileceğini savunuyor.

Uçağa binmesi sakıncalı sayılabilecek tansiyon hastalarının sayısının oldukça az olduğunu paylaşan uzmanlar, pilotların bile tansiyon hastası olabileceğini kaydederken, tansiyonu çok yüksek veya tansiyon kontrolü kötü olan hastaların uçmasının doğru olmayacağını dile getiriyor.

Uçak yolculuğu sırasında tansiyon hastalarının mutlaka yanlarında tansiyon ilaçlarını taşıması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, bunun yanı sıra tansiyon aletlerinin de yanında taşınmasına olanak sağlayacak küçük modellerinin mutlaka çantalarında bulunmasını öneriyor.

Acil durumlarda kullanmak üzere doktorunuz tarafından size dil altı ilaç önerildiyse onu da yanınızda taşımanız gerektiğini kaydeden uzmanlar, uçak korkusunun, stresin ve panik atağın tansiyonu yükseltebileceğini bu nedenle öncelikle sakinleşmeye çalışmanız gerektiğini ifade ediyor.

Uçak yolculuğu sırasında kitap veya dergi okumanın, bulmaca çözmenin, müzik dinlemenin sizi rahatlatabileceğini de hatırlatan uzmanlar, yolculuk sırasınca tuzlu yiyeceklerden uzak durmanız gerektiğini belirtiyor.

Uzun uçuşlar sırasında arada sırada uçağın içinde dolaşmanın, otururken yapılabilecek egzersizlere yönelmenin faydaları olduğunu da hatırlatan uzmanlar, yolculuk öncesinde havaalanına erken gitmenizi, böylece uçak stresinizi biraz olsun atabileceğini belirtiyor.