Türk sinemasının en iyi oyuncuları arasında gösterilen usta oyuncu Tarık Akan, ailesi ve sevenleri tarafından Bakırköy'de bulunan kabri başında anıldı.

Tarık Akan geçtiğimiz sene vefat etmiş ve Bakırköy'de bulunan Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'na gömülmüştü. Ölümünün yıl dönümünde mezarı başında anılan Tarık Akan'ın anma törenine Akan'ın hayat arkadaşı Acun Günay, çocukları, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sevenleri tarafından kabri başına karanfiller bırakılmasıyla başlayan törende, dua okundu.

Kendisi gibi oyuncu olan Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, babasının mezarı başında yaptığı açıklama da; "Onu çok özlüyoruz. Babamı seven, gençken izleyen, posterlerini asan Türk halkına, babamın sevgisine sevgiyle karşılık verdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Tarık Akan'ın en yakın arkadaşlarından biri olan, 50 yıllık dostu Rutkay Aziz'de törene katılanlar arasındaydı. Rutkay Aziz açıklamasında; "Fiziksel varlığından yoksun olsak bile içimizde her zaman yaşayacak olan değerli aydınımızı sevgiyle anıyoruz." diye konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'da anma törenine katıldı. Geçen sene cenaze töreninde verdiği sözün hangi aşamada olduğuna dair açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu; Kerimoğlu, "Geçen sene sözünü vermiştik, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nın isminin Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştirilmesi konusunda belediye meclisi üyelerimizin oy birliğiyle kararı çıkardık. Büyükşehir Belediyesinden karar bekliyoruz. İnşallah Özgürlük Meydanının adını Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.