Cinayetlerin ardından 17 yaşındaki oğlu R. Karakaya ile kaçan Yakup Karakaya, jandarmanın takibi sonucunda yakalandı.

Bugün 11 sularında Konya'nın Karapınar ilçesi Yeniyayla Karadölek Mevki yakınlarında meydana gelen olayda, Yakup Karakaya tarla sebebiyle husumetli olduğu Celal Altuntaş'ın oğlu İsmail Altuntaş'ı tarlada traktörle çalışırken gördü ve av tüfeğiyle ateş ederek kolundan yaraladı. Traktörden inmesini söyledikten sonra İsmail Altuntaş'ı başından bulan Yakup Karakaya, İsmail Altuntaş'ın kanlar içinde kalmasına neden oldu.

Olayın gerçekleştiği yere 50 metre uzakta bulunan bağ evinde oturan Celal Altuntaş, silah seslerinin ardından dışarı çıkarak Yakup Karakaya'nın oğluna silahlı saldırı düzenlediğini gördü. Tarlaya gidip oğlunun yanına koşan Celal Altuntaş, Karakaya'nın tüfekle ateş açması sonucunda yaralanarak yere düştü.

15 metre uzaklıktaki Şemset Altuntaş'a da ateş açan Karakaya, Şemset Altuntaş'ı da sırtından yaraladı.

Saldırıyı düzenleyen Yakup Karakaya, saldırının ardından olay yerinden oğlu R. Karakaya ile birlikte Celal Altuntaş'ın kamyonetini alarak uzaklaştı. Olayın farkına varan köylüler hemen güvenlik güçlerine haber verdi. Sağlık görevlileri olay yerinde müdahale etse de Celal Altuntaş, İsmail ve Şemset Altuntaş'ın öldüğünü açıkladı.

Olay yerinden kaçan Yakup Karakaya Emirgazi İlçesi'nde jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yaşananlar sırasında yaralandığını belirten Yakup Karakaya, tedavisinin gerçekleştirilmesi için Konya'ya sevk edildikten sonra bugün sabah saatlerinde Altuntaş ailesi hakkında tahrik ve rahatsız ettikleri iddiasıyla şikayette de bulunduğu öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.