Tatil döneminde de sanal dünyada iletişimin, e alışverişin ve bankacılık işlemlerinin bütün hızıyla devam ettiğini işaret eden uzmanlar, teknoloji aletlerinize tatilde kullanacağınız ağlardan virüs girmemesi için mutlaka önlem almanız gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar günde ortalama 350 binin üzerinde virüsün üretildiğini vurgularken, bunlarla mücadele etmenin yolunun lisanslı antivirüs ve internet güvenliği yazılımı kullanmaktan geçtiğini kaydediyor.

Özelikle sistem yamaları konusunda ihmalkar olunmaması gerektiğini paylaşan uzmanlar, böylece teknolojik aletlerinizi korumak adına bir adım atacağınızı işaret ediyor.

Bilgisayarınız veya teknolojik aletlerinizde barındırdığınız bilgileri mutlaka yedeklemeyi de unutmamanız gerektiğinin üzerinde duran uzmanlar, kendinizi koruyabilmek adına basit şifrelerden uzak durmanızı öneriyor. Özellikle içinde harf sayı ve imgelerin olduğu şifrelerin ve uzun cümleleri parolaların teknolojik aletlerinizin güvenliğini arttıracağından emin olun.

Taşınabilir aygıtlar yani USB cihazların da virüs taşıyıcı özelliği olduğunu kaydeden uzmanlar, tatil sırasında bütün bunların yanı sıra teknolojik aletlerinizi korumak için dikkat etmeniz gereken başka noktalar olduğunu da hatırlatıyor.

Öncelikle teknolojik ürünlerinizi mutlaka tozdan ve kumdan koruyun. Çünkü toz ve kum fanları kullanılmaz hale getirerek, zarar veriyor.

Yüksek sıcaklıkların her zaman elektronik cihazların düşmanı olduğunun unutulmaması gerektiğini de hatırlatan uzmanlar, tatillerde elektronik cihazların bozulmasına en fazla neden olan şeyin sıvı teması olduğunu dile getiriyor.

Seyahat sırasında hem toza hem de sıcaklıkla suya karşı teknolojik ürünlerinizi koruyabilmek için kaliteli taşıma kılıfı veya çantası kullanmanızı öneren uzmanlar,

Tatil mekanlarında hırsızlığa karşı da teknolojik aletler korunmak zorunda. Çünkü hırsızlar her an etrafımızdalar. Gerçek hayattaki hırsızlar kadar Wi-Fi ağları aracılığıyla da bankacılık işlemlerinizi ve online işlemlerinizi takip edenler olabileceğini unutmamalısınız.