Uzmanlar patolojinin tıp dünyasında kritik bir öneme sahip olduğunu vurgularken, patoloji laboratuarlarında pratiği teorik donanımla birleştiren patoloji teknikerlerinin, patologların tanı koyma sürecinde önemli katkıları olduğunun altını çiziyor.

Yunanca anlamı 'hastalık bilimi' olan patoloji, hücrelerde veya dokularda yapısal veyahut işlevsel değişiklikleri tanımlıyor.

Vücutta gelişen hastalıklarla ilgili olarak tanı koymanın ve bilgi sahibi olabilmenin yolunun vücudun farklı bölümlerinden alınan doku ve biyopsi örneklerini değerlendirmekle sağlanacağını kaydeden uzmanlar, bu nedenle patolojik analizin büyük bir öneme sahip olduğunu savunuyor.

Son teknoloji ürünlerle donatılmış laboratuarda verilen uygulamalı eğitimlerin modern patoloji teknikerlerinin yetişmesini sağlayacağını vurgulayan uzmanlar, ilerleyen teknolojiyle yeni teknikleri bir arada kullanan, pratik ve teorik donanımı tam olarak kavramış patoloji laboratuvar teknikerlerinin gelecekte hastalıklarla savaşta daha da önemli bir göreve sahip olacağını hatırlatıyor.

PATOLOJİ LABORATUAR TEKNİKERLİĞİ'NDE NELER GÖRÜLÜYOR?

Patoloji Laboratuar Teknikeri programlarında hastalıklı hücre veya dokunun tanısı için gerekli yöntem ve tekniklerin öğretilmesinin yanı sıra, laboratuarlarda son teknolojilerle donanmış patoloji cihazlarının da bulunması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, hedefin ileri derecede donanımlı teknikerler yetiştirmek olması gerektiğini savunuyor.

Google ve Microsoft'un Yenilikçi Hamleleri Google ve Microsoft'un Yenilikçi Hamleleri

PATOLOJİ LABORATUAR TEKNİKERİ PROGRAMINI BİTİRENLER NEREDE ÇALIŞABİLİYOR?

Patoloji eğitimi almış ve kendini geliştirmiş mezunların devlet ve özel kuruluşlara ait hastanelerde, özel patoloji ve histoloji laboratuarlarında, Adli Tıp kurumlarında görev alabileceğini ifade eden uzmanlar, ön lisans programı olan Patoloji Laboratuar Teknikleri Programı'nı bitirenlerin 'Patoloji Laboratuar Teknikeri' unvanı aldığını belirtiyor. Programı bitirenlerin dikey geçiş sınavı ile 'Hemşirelik', 'Biyoloji', 'Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri', 'Biyomühendislik','Moleküler Biyoloji' ve 'Genetik' bölümlerine geçiş yapabileceğini de hatırlatmakta fayda var.