Barış Pınarı harekatında verilen süre bu akşam doluyor. Güvenlik kaynakları süre uzatılmasının söz konusu olmadığını vurgularken, saat 22.00'de vaktin dolacağı söyleniyor.

Türkiye ile ABD'nin yaptığı anlaşmanın ardından teröristlerin Güvenli Bölge dışına çıkması için verilen süre bugün 22.00'de doluyor. TSK, bölgedeki tüm süreci yakından izlerken güvenlik kaynakları dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Kaynaklar, anlaşmanın 17 Ekim saat 22.00'de devreye girdiğini ve ekstra süre verilmeyeceğini vurgulayarak, "Net şekilde ifade ettik. Saat 22.00'de bu iş biter. Hala terörist varsa etkisiz hale getirilir" değerlendirmesini yaptı.

Terör örgütü PKK/YPG'ye verilen ağır silahların toplanmasının da anlaşmada olduğunun hatırlatılması ve sürecin nasıl işlediğine dair kaynaklar, "ABD ile çok sıkı, koordineli olarak çalışıyoruz. Daha neticelendi diyemeyiz" ifadelerine yer verdi. ABD'nin YPG'ye 30 bin tır yardımda bulunduğunu hatırlatan kaynaklar, "Ciddi şekilde 30-35 bin kişilik silahlı gücü donatacak seviyede hafif ve ağır silah, mühimmat, teçhizat teslim edilmiş olacağını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

TERÖRİSTLERİN İSTİKAMETİ NERESİ?

YPG'lilerin istikametinin Haseke olduğunun tespit edildiğini de söyleyen kaynaklar, "Şu ana kadar 125 araç çıkışı oldu. Ayrı ayrı konvoylar oldu. Çıkan terörist sayısına dair net bir rakam veremiyoruz. Tüm bölgede 440 kilometrelik alanda 10-15 bin terörist olduğu tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı. Bugün 22.00 itibariyle Tel Abyad-Resulayn hattının yani 120 kilometrelik alanın güvenli bölge haline getirilmesi için çalışmaların başlayacağını kaydeden kaynaklar, "Hedef 440 kilometrelik bölgedir" ifadesini kullandı.

Teröristlerin sivil elbise giydiklerini de vurgulayan kaynaklar, "Daha önce de bu taktiği gördük. Biz İHA'lardan her şeyi izliyoruz. 23 bin feet'ten bir ayakkabıyı görüyoruz. Sivil hedefler kesinlikle ateş altına alınmıyor, terörist olsa bile. ABD'nin hedeflerin kritikliğine göre sivil zaiyatı göze aldıkları dereceler var. Çok önemliyse sivile bakmıyorlar. Hatta bu bilgileri kendi internet sitelerinden açıklıyorlar. 1300 sivil zaiyat kendi açıkladıkları var. TSK'da böyle bir sistem yoktur. Operasyonun durması pahasına, tek sivil dahi varsa ateş altına alınmaz" dedi.