Amerika Birleşik Devletleri son yıllarda meydana gelen terör saldırıları sebebiyle özellikle Orta Doğu ülkelerinden ve Türkiye'den kalkan uçaklara yolcuların laptoplarını ve tabletlerini almasını yasaklamış bu uzun bir zaman tartışmalara neden olmuştu.

Hatta Amerika Birleşik Devlerinin bu kararından kısa bir süre sonra İngiltere'de bu doğrultuda adım atmıştı. Sonrasında geri adımlar gelse de yaşananlar henüz unutulmuş değil elbette.

Ama bugün Nairobi-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yollarına (THY) ait yolcu uçağında yaşananlar aslında terör saldırılarının hala bilinç altımızda ne denli yeri olduğunu gösterir cinsten.

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Uçakta 'bomb on board' isimli wifi ağı ismi tespit edilmesi bomba paniğine neden oldu. THY uçağı Hartum'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yollarının TK-608 sefer sayılı seferini yapan uçağı 107 yolcusuyla İstanbul seferini yapmak üzere Nairobiden havalandı.

Uçak havalandıktan bir süre sonra bomb on board adlı bir wifi ağı ismi tespit edildi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Hartum Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş için izin istedi.

THY uçağı sorunsuz bir şekilde Hartum Havalimanına iniş yaparken, polis ekipleri uçak güvenlik prosedüründen geçerken, yolcular ise güvenlik aramasından geçirildi. Yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. THY uçağı daha sonra İstanbul seferini tamamlamak üzere Hartumdan havalandı.