Tarihin En Pahalı Transferi

Tarihin en pahalı transfer oyuncu rekoru da futbol alanında geçtiğimiz yıl kırıldı. Geçtiğimiz yıllarda Barcelona forması giyen Neymar da Silva Santos adlı 26 yaşındaki golcü oynadığı futbol ve attığı goller / yaptığı asistler ile futbol kamuoyunda uzunca bir süre yankı buldu.

Futbolun tarihinde transfer oyuncu gündemi alanında geniş yankı bulan Neymar transferi geçtiğimiz sezonun başında Barselona ile Paris St. Germain takımı arasında gerçekleşti. Toplamda 222 milyon Euro ile tamamlanan transfer ile birlikte 2017 yılı itibariyle futbol piyasasının rekor seviyedeki transferi İspanyol temsilcisi ile Fransız temsilcisi arasında gerçekleşti.

Futbol Transferleri Nasıl Olmakta?

Futbol transfer matematiğinin de belli başlı kuralları ve dinamikleri mevcut. Örneğin her takım istediği oyuncuyu sadece belli zaman aralıklarında transfer edebilmekte. Kuralları ve sınırları UEFA tarafından belirlenen transfer gündeminde oyuncu transferleri sadece yaz sezonunda ve ara transfer döneminde gerçekleşiyor.

Aynı zamanda sözleşmesi bağlı bulunduğu kulüp ile devam etmekte olan oyuncuların resmen istenmesi ya da transfer edilmesi futbol etiği açısından kural dışı ilan edilmiş durumda.

Bununla birlikte transfer ücretleri ne kadar fazla olursa olsun paranın tamamı kesinlikle oyuncuya gitmemekte. Örneğin Neymar transferinde söz konusu rakam 222 milyon Euro olsa da paranın büyük kısmını kulüpler ve vergi işlemleri alıyor. Bununla birlikte transfer politikalarını ve işleyişlerini belirleyen menajerler de transferlerden elde edilen paraların büyük kısmına sahip olabilmekte.

Futbol dışında basketbol, voleybol gibi takım oyunlarında da transfer dönemleri gerçekleşmekte. Spor transferlerini yakından takip eden taraftarlar için yaz sezonları ve ara transfer dönemlerinde bu transfer girişimlerini takip etmek de ayrı bir heyecan olmaya devam ediyor.