Tren yolculuğu günümüzde pek yaygın kullanılmıyor. Bu durum sebebiyle Ulaştırma Bakanlığı Tren ile yolculuğun artması için yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Tren ile yapacağınız yolculuklarda el bagajı ve evcil hayvanınızı yanınıza alabileceksiniz. Ancak yolcuları rahatsız edecek şekilde el bagajı ve yolcuları rahatsız edecek şekilde evcil hayvanınızı yanınıza almanıza izin verilmeyecek.

Ayrıca yanınıza aldığınız el bagajınızın içi, sizin nezaretinizde kontrol edilecek.

Bir diğer uygulama ise bindiğiniz tren varacağı noktaya vaat ettiği saatten 1 saat veya daha geç giderse tazminat talep edebileceksiniz.

Vaat edilen saat üzerinden ilk 59 dakika tazminat etme talebiniz olmayacak ama 60 dakika ile 119 dakika arasında bir gecikme olursa biletiniz %25'ini talep edebileceksiniz. Eğer ki, 120 dakika ve üstü bir gecikme olması halinde ise biletinizin %50 'sini tazminat olarak geri alabileceksiniz.

Yolcuya seferdeki gecikme bilgisi verilirse, tazminat talep edilemeyecek.

Taslak aşamada olan yönetmelikle; yolcuların seyahat esnasında, öncesinde, sonrasında ve çeşitli olaylarda sahip olacakları hak ve yükümlülükler belirleniyor. Buna göre tren işletmecisi ücret tarifelerini internet sayfasında yayınlayacak. İade, bir biletin tamamen iptali manasına gelecek.

Ulaştırma Bakanlığı bu düzenlemeler ile tren ile seyahat edenlerin sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu uygulamaların tren ile seyahat etmeyi arttırıp, arttırmayacağı ise merak konusu.

Ama özellikle evcil hayvanınız ile seyahat etmek, hayvan severleri oldukça sevindirecektir. Çünkü Uçaklara, vapurlara ve gemilere, yolcu otobüslerine evcil hayvanlar alınmıyor. Hayvan severlerin evcil hayvanları ile yolculuk yapması için önünde tek seçenek tren yolculuğu gibi görünüyor.