Şiddetli çene ağrısı ile kendini gösteren bu hastalığın sağlam dişlerin çekilmesine bile neden olabileceğini işaret eden uzmanlar, bu hastalıkla ilgili dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Çiğnememizi ve konuşmamızı sağlayan ve yüzümüzün iki tarafından bulunan Trigeminal sinirlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hasarın gündelik hayatımızı olumsuz etkileyeceğini belirten uzmanlar, Trigeminal nevralji ismi verilen sinir hasarının küçümsenmemesi gerektiğini kaydediyor. Konuşma, su içme, yemek yeme, küçük darbeler gibi durumların şiddetli ağrıları tetikleyebileceğini vurgulayan uzmanlar, bu sebeple hastaların zaman içinde yemek yemekten ve su içmekten bile kaçınmaya başladığını belirtiyor.

Bilim insanları tarafından henüz Trigeminal nevralji hastalığının neden ve nasıl meydana geldiği saptanamamış olsa da sinire komşu damarlar, kafaya, çeneye, yüze alınan darbeler, uygulanan diş tedavileri zaman zaman bu ağrının nedeni olarak işaret ediliyor.

Trigeminal nevralji hastalığının şiddetli yüz ve baş ağrısı olarak ortaya çıktığını, uzun süreli veya ataklar halinde yaşanabileceğini ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebileceğini savunan uzmanlar, hastalığın tanısının, diş hekimleri, nöroloji uzmanları, beyin ve sinir cerrahisi uzmanları, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları ve algoloji (ağrı tedavisi) uzmanları tarafından konulabildiğini vurguluyor.

Uzmanlar bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların, sıklıkla epilepsi ilaçları olduğunu dile getiren uzmanlar, bazı hastalarda bu ilaçların etkili olurken, bazı hastalarda ise yanıt vermediğini paylaşıyor.