ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) na getirilecek tasarıya lehte oy kullanan ülkelere tehdit dolu açıklamalarda bulundu.

TRUMP İŞİ TEHDİDE VARDIRDI

Trump, ' Bizden milyonlarca, hatta millarlarca dolar alıyorlar ve sonra bize karşı oy kullanıyorlar. Pekala, o oyları izliyoruz. Bırakın bize karşı oy kullansınlar. Çok para biriktireceğiz. Umurumuzda değil'. diye konuştu.

OY VERMEYENLERE YAPTIRIM UYGULAYACAK

Uluslararası haber ajanslarının son dakika notuyla geçtiği bu açıklama henüz dünyada gerekli tepkiyi getirmedi. ABD'nin İsrail'in Filistinli Müslümanlara karşı son zamanlarda uyguladığı ölçüsüz şiddet bir çok İslam ülkesinde protestolarla karşılanıyor.

GERİLİMİ SÜREKLİ ARTTIRIYOR

Daha İyi Bir Dünya İçin Atılacak İlk Adım Daha İyi Bir Dünya İçin Atılacak İlk Adım

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan İslam ülkeleri İsrail'in Kudüsü başkenti olarak ilan etme si ve ABD'nin bu kararı tanıma hazırlığına girmesini şiddetle eleştirmiş ve protesto etmişti. Ancak bu planından vazgeçmeyen ABD lideri Trump söz konusu kararı üstünde ısrarcılığını sürdürmekle beraber gerilimi de tırmandırıcı demeçler vermeye devam ediyor.