Mehmetçik, Afrin'de son dönemde bozulan asayişi yeniden sağladı. Kent genelinde son günlerde artış gösteren gasp ve hırsızlık gibi olayların ardından TSK, Afrin'de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen opersyonlarda 300 kişilik çete çökertildi. Afrin'de Özgür Suriye Ordusu'ndan ayrılan bazı isimlerin kentte soygun, gasp ve yağma gibi olaylara karıştığı öğrenilmişti.

Afrin'de ÖSO'dan ayrılan silahlı grupların yerel halkı huzursuz etmesi üzerine TSK, olaya el koydu. Suç örgütlerine yönelik büyük operasyon öncesi kentte sokağa çıkma yasağı ilan eden Mehmetçik, 300 kişilik çeteyi çökertti. Operasyon sonucu suçlular teslim olurken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

12 SAAT OPERASYON SÜRDÜ

Afrin'de sokağa çıkma yasağının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Mehmetçik, 300 kişilik suç örgütüne karşı tam 12 saatlik operasyon düzenledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI KENTİ YAĞMALAMAK İSTİYOR

Afrin'de yaşananlarla ilgili olarak Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bütün ÖSO gruplarının birleşmesiyle oluşturulan Ceyş-ül Vatan grubuna katılmayan, ayrımcılık, bozgunculuk, halka zarar üreten Ahrur-u Şarkiye grubuyla ilgili operasyon başlatıldığını söyledi.