İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün ziyaret ettiği Tunceli'de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çarşıda esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Akşener, yoğun ilgi sebebiyle oluşan kalabalıkta zaman zaman yürümekte zorlandı.

5a50ecf7c9de3d179ce72877

İYİ PARTİ TUNCELİ'YE ÇIKARMA YAPTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 13.30 sıralarında, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Başkanı Yardımcısı Koray Aydın, Milletvekili Aytun Çıray ile Aşık Veysel'in torunu, parti yöneticisi ve Genel Başkan Başdanışmanı Çiğdem Turan ile bibrlikte Tunceli'ye geldi.

CEMEVİNDE DEDELER TARAFINDAN KARŞILANDI

İlk ziyaretini Tunceli Cemevi'ne yapan Akşener, girişte cemevi dedesi Ahmet Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı. Dedeler, Akşener'i, cemevini ziyaret edenlerin ilk olarak gittiği, mum yakarak dilek dilediği bölüme davet etti.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ EŞLİK ETTİ

Daveti kabul ederek burada mum yakıp dilek dileyen Akşener, daha sonra Tunceli ve Munzur Çayı manzarasını bir süre izledi. Akşener cemevinin bahçesinde gezdiği sırada sırada, CHP il kongresiiçin kenetti bulunan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da yanına gelerek bir süre sohbet etti.

ZERFET YEMEĞİ İKRAM EDİLDİ

CHP Milletvekili Erol, Akşener'in cemevi ziyareti boyunca yanında bulunarak zaman zaman bazı konularda bilgi verdi. Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt, Akşener ve beraberindeki heyete yöresel zerfet yemeğinden ikram etti.

Alevi geleneklerine göre bir Alevi dedesi yemek duası verdikten sonra, heyet üyelerine yemek ikramı yapıldı.

BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Alevi dedesi Ali Ekber Yurt'tan cemevlerinin sorunları ile ilgili bilgi alan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SİYASETTE SAYGI DİLİ

Biz siyasette saygı dili olması gerektiğini söylüyoruz. Gittiğimiz her yerde insanlarımızı önyargısız dinliyoruz. Cemevi dedemizin söylediklerinin büyük çoğunluğunda haklı olduğunu düşünüyoruz.

KORUMAYA İHTİYAC OLMADAN GEZİYORUZ

Burada koruma ordumuz olmadan, arada hiçbir perde olmadan birbirimizi dinliyoruz.Şu anda Türkiye'de muhalefet partisi olarak, tek parti CHP gibi görünüyor.

Bu sorunları çıkıp halka anlattığımız zaman, seçmen bizi daha fazla anlıyor. Türkiye'de birbirimize saygı duymaya ihtiyacımız var.