Türkiye, Rusya ve İran arasındaki anlaşma çerçevesinde bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Suriye'nin İdlib iline intikaline hazırlıkları tamamlandı.

TÜRK ASKERİ HERAN SURİYE'YE GİREBİLİR

Dünden itibaren Türkiye üstünden İdlib'e giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri yolu açarak ilerliyor. Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü sınır kapısı'ndaki hoparlörlerden de istiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale Türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri çalınıyor.

Suriye'nin kuzeybatısında Türkiye sınırımda yer alan İdlib ili, Türkiye, Rusya ve İran'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da vardığ anlaşma çerçevesinde, gerginliği azaltmak amacıyla çatışmasızlık bölgesi kapsamında alınmıştı.

Muhaliflerin garantörü Türkiye ile rejimin garantörü Rusya arasındaki yoğun görüşmelerden sonra anlaşma, uygulama aşamasına geldi.

SINIR KAPILARINDA MEHTER MARŞLARI ÇALIYOR

Muhaliflerin garantörü Türkiye ile rejimin garantörü Rusya arasındaki yoğun görüşmelerden sonra anlaşma, uygulama aşamasına geldi.

Yoğun askeri sevkiyatın yaşandığı, Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hoparlörden de İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale türküleri, Mehter marsları ve çeşitli kahramanlık şiirleri çalınıyor. İdlip, rejim karşıtı askeri gruplar ile bazı muhalif grupların kontrölünde bulunuyor.

TÜRK ASKERİ İBLİB'TE NE YAPACAK?

Türk askeri İdlib için belirlenen gerilimi azaltma bölgesinin sınırları içerisinde yer alacak. Görevleri, rejim ve yerel askeri unsurlar arasında büyük ölçüde korunan ateşkesin daha kalıcı hale getirmek olacak. Bu amaçla TSK unsurları, kontrol ve gözlem noktaları oluşturacak.