Turkcell, kendi telefonlarını üretmeye başlamıştı. Yaptığı telefonlar ile başarılı bir grafik çizen Turkcell, kendine has bir çok uygulama geliştirdi.

Turkcell'in son uygulaması ise yine çok konuşulacak gibi görünüyor.

Hepimiz telefonumuzda kayıt olmayan bir numaradan telefon geldiğinde kim olduğunu merak ederiz. Hatta bazen tanımadığımız numaralara cevap bile vermeyiz.

Bir çok kullanıcı işte bu sebepten dolayı, rehberde kayıtlı olmayan telefon numaralarının kime ait olduğunu gösteren uygulamaları telefonlarına indiriyordu. Bu uygulamalar bazı telefon numaralarının kime ait olduğunu gösteriyor olsa da, bir çok telefon numarasının kime ait olduğunu bilemiyordu.

Kullanıcılar ise rehberden kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğunu gösteren daha iyi bir uygulama bulma telaşındaydı.

Bu açığı gören Turkcell, yeni uygulaması olan UpCall isimli bir uygulamayı piyasaya sürdü. Bu uygulama ile rehberinizde kayıtlı olmayan bir numaradan arama geldiğinde, bu telefon numarasının kime ait olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Turkcell kendi operatör hattını kullanan kişilerin telefon numaralarından isimlerini kolaylıkla bulabiliyor. Ancak diğer operatörleri kullanan kişilerin numarasını bulmaktan çoğu zaman zorlanıyor.

Bu uygulama ile sadece rehberinizde olmayan numaraların kime ait olduğunu bulmakla kalmıyorsunuz. Aynı zamanda, uygulama üzerinden gruplar oluşturup,o gruptakiler ile tek bir arama yaparak konferans görüşmesi yapmanızı da sağlıyor.

Aynı zamanda uygulamanın 'rahatsız etme' bölümü de mevcut. 'Rahatsız etme' seçeneğini aktif ettiğinizde, telefonunuz açık olmasına rağmen, arama geldiğinde telefonunuz kapalıymış gibi görünebiliyor. Ve aynı zamanda, sizi arayan kişinin kim olduğunu bildirim yoluyla size bildiriyor.