Avustralya hükümetine karşı savaş açan iki çılgın Türk'ün trajik hikayesinin işlendiği 'Türk İşi Dondurma' nihayet vizyona giriyor. Filmdeki komedi ve duygusal faktörlerin ön plana çıktığı sahnelerde konuk oyuncu İsmail Hacıoğlu sürprizi de yer alıyor.

dondurma1

TURKİSH'İ DONDURMA

Yapımcı: Mustafa Uslu
Yönetmen: Can Ulkay
Senaryo: Gürkan Tanyaş
Görüntü Yönetmeni: Peter Steuger
Kurgu: Mustafa Presheva
Müzik: Fahir Atakoğlu
İdari Yapımcı: Çağlar Ercan
Uygulayıcı Yapımcı: Erkan Gezginci
Kostüm Tasarım: Baran Uğurlu
Sanat Yönetmeni: Soydan Kuş
Yapım Koordinatörü: Ferhat Şenalan, Faruk Şengül
Saç Tasarım: Hakan Tınmaz
Makyaj Tasarım: Nurgül Ekici

OYUNCULAR

Ali Atay
Şebnem Bozoklu
Erkan Kolçak Köstendil
Will Thorp
Caner Kurtaran
Marleen Mathews
Tristan Alexander
James Farley
Alma Terziç

Carl Wharton

dondur2

BİN SİNEMA SALONUNDA GÖSTERİME GİRİYOR

Sinema sektörünün güçlü aktörleri arasında yerini alan Dijital sanatlar Yapımevi'nin, Birinci Dünya savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün hayatından esinlenerek sinemaya uyarladığı Türk İşi Dondurma Türkiye'de yaklaşık bin sinema salonunda seyirciyle buluşuyor.
Avustralya'da yaşayan, biri dondurmacı, diğeri deveci iki arkadaşın sıradan hayatlarının, savaşla nasıl kökten değiştini anlatan film, 15 Mart'da vizyona girecek.

DEVLET-İ AL-İ OSMANİ'NİN CİHADI AVUSTRALYA'YA TAŞINDI

Can Ulkay'ın yönettiği, Gürkan Tanyaş'ın senaryosunu yazdığı, müziklerinde Fahir Atakoğlu imzası bulunan Türk İşi Dondurma'nın başrollerinde Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu ve Will Thorpe yer alıyor. Ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu da konuk oyuncular arasında. Dünya'nın öteki yüzündeki bir coğrafyada iki Türk'ün tebaası oldukları Osmanlı Devletinin mukaddes cihadını Avustralya topraklarına taşımaları konu edinien filmde ingiliz ve Avustralyalı oyuncularda rol aldı.

ali_2

FİLMİN KONUSU

İngilizlerin çağrısıyla ülkelerinden binlerce kilometre uzaktaki Anadolu topraklarına gelme hazırlıkları yapan Anzak askerlerinin karşısında savaşmak için memleketlerine dönmelerine izin verilmeyen iki cesur Türk, mensubu olmakla gurur duydukları Osmanlı Devletinin bir tebası olarak Avustralya'ya savaş açar.

SİLAH İÇİN BÜTÜN VARLIKLARINI SATARLAR

Bu iki çılgın Türk silahlanmak için develerini kesip etini satmaya kalktıklarında yerel belediye yetkililerini karşılarında bulur. Dondurma arabası ve tezgahınıda satışa çıkardıklarında yine aynı muameleye maruz kalırlar. Ancak yaşadıkları kasabada Türk olmalarından dolayı saldırılara hakaretlere uğrayınca aileleri ile birlikte gizli bir yere çekilip buradan mücadele etme kararı alırlar.

İKİ CESUR TÜRK İNGİLİZ TABURUNU ESİR ALIYOR

İngiliz subayın topladığı askerleri taşıyan trene saldıran bu iki azimli ve cesur Türk, askeri treni bir tünelde sıkıştırıp 56 saat boyunca ateş altında tutar. Zekice hazırladıkları silah düzenekler sayesinde karşılarında yaklaşık 100 tane Türkün bulunduğuna inandırdıkları düşman askerlerini 56 saat yerlerinden bile kımıldayamaz bir hale getirirler.

isi

YENİLGİYİ KENDİ TOPRAKLARINDA TATTILAR

Takviye askerlerin gelmesiyle sadece karşılarında 2 Türk'ü gören Anzak askerleri büyük bir şaşkınlığa uğrar. Kanlarının son damlasına kadar mücadele ederek şehit olan bu iki Türk'ün hikayesi gerçek olaylara dayanıyor.

TÜM EKİP ÖZVERİYLE ÇALIŞARAK TARİHE NOT DÜŞTÜ

Çekimleri Beykozda yapılan ve eski bir maden sahasını Avustralya kasabası haline getiren yapımcı Mustafa Uslu, bu film'de bütün oyuncuların ve personelin inanılmaz bir performans gösterdiklerini ve 8 haftada filmi tamamladıklarını açıkladı. Yaptıkları çalışmadan dolayı çok gururlu olduklarını ifade eden yapımcı Mustafa Uslu, "Türk insanının kendi tarihinin bir parçası olan bu hadiseyi mutlaka bilmesi gerektiğini bu yüzden tarihe bir not düşmek istediklerini" söyledi.

dondurma3