Amerika Birleşik Devletleri, Ankara Büyükelçiliği'nce yapılan yazılı açıklamada,"Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, Türkiye Cumhurtiyeti hükümetinin ABD misyonun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahatütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır."ifaedelerine yer verilmişti.

VİZELER KARŞILIKLI OLARAK ASKIYA ALINDI

Açıklamada, söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçilik ve konsolosluklara gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla şimdiden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığını kaydedilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararından sonra Türkiye'den'de ABD'ye vize misillemesi geldi. ABD vatandaşlarının vize başvuruları askıya alındı. Sınırda vize ve e Vize uygulaması durduruldu.

Türkiye Washington Büyükelçiliği Twıtter hesabı üzerinden ABD'nin yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaparak vize e Vize uygulamasının askıya alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada "son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti'nin Türk misyonlarının tesislerinin ve personeliinin güvenliğine ilişkin taahhütlerinin yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD'deki büyükelçiliğimize Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD'deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemeleri askıya alınmıştır.

Söz konusu uygulama etiket vizenin yanı sıra Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır"denildi