Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada grip vakalarındaki artışlarla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu kaydedilirken, bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla mevsimsel grip vakalarında daha düşük düzeyde bir seyir yaşandığı üzerinde duruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizin hiçbir bölgesinde beklenmedik olağan dışı bir grip salgınının gözlemlenmediğinin altı çizilirken grip hastalığının her yıl sonbahar aylarında başlayıp, ilkbahar aylarına dek azalarak devam ettiğini savundu.

Türkiye'de grip seyrinin her yıl olduğu gibi bu yılda yakından takip ettiklerini paylaşan Sağlık Bakanlığı, tüm yıl boyunca hangi grip virüslerinin etkili olduğunun izlendiği üzerinde durdu.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olağandışı bir artış gözlemlenmemektedir.

Hastalıktan korunmak için kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, ellerin temiz tutulması, hasta kişilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması önemlidir.

Hasta kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve evde istirahat etmeleri, hem hastalığın iyileşmesini hızlandırmak hem de hastalığın bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir. Bu nedenle grip olan kişilerin istirahat etmesi gerekmektedir. Hekim önerisi olmadıkça gelişigüzel ilaç kullanılmamalıdır.' Denildi.