Bitcoin Nedir?

Bitcoin bir sanal paradır. Bu sanal paraların tamamına kripto para denilmektedir. Bu kripto paraların ilk piyasaya sürüleni ise Bitcoin 'dir. Bitcoin ilk olarak 2009 yılında piyasaya sürülmüş fakat bu kadar değerli görülmemiştir.

Bitcoin son bir yıl içerisinde tarihinin en yüksek değerine ulaşmış ve herkes tarafından bilinmeye başlamıştı. Bitcoin bir sanal para olduğu gibi değeri de sabit değildir. Bitcoin 'in değeri saniyeler içerisinde değişebilmektedir.

Bitcoin Ne İçin Kullanılmaktadır?

Bitcoin bir sanal para olduğu için sadece sanal ortamda kullanılabilen bir paradır. Dolayı ile gerçek ortamda gözle görülebilir bir para yoktur. Bitcoin 'in alt yapısı nedeniyle normal para transferlerinden çok daha hızlı bir şekilde olmaktadır.

Bu sebeple dünyaca tanınan bir para birimine dönüşmüştür. Örneğin yurtdışına para göndermek yaklaşık 2-3 gün sürmekte

iken bitcoin ile bu para transferi dakikalara düşmüştür. Bitcoin 'i para transferlerinin yanı sıra yatırım için kullanan kişiler de mevcuttur. Fakat burada çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü Bitcoin 'in değeri sabit olmadığı için saniyeler içerisinde büyük zararlar elde edilebilir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Kripto para birimi Bitcoin 'i almak için herhangi bir bitcoin borsasına üye olmanız gerekmektedir. Bu üyelik işleminden sonra sitenin şartlarını yerine getirmek gerekir. Sitenin şartlarını da yerine getirdikten sonra yapılacak işlem siteye para yükleyip bitcoin almaktır.

Siteye para yükleme işlemi ancak sitenin kabul ettiği şekilde gerçekleştirilebilir. Bu işlemden sonra hesaba para aktarılır. Hesaptaki parayı Bitcoin 'in o anki değeri üzerinden Bitcoin alma işlemi gerçekleştirilir.