Sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Kırmızı Şeytanlar lakaplı İngiliz Kulüp Manchester United kulübü 2017 - 2018 sezonunda birçok oyuncuyu formalarına bağladı. 10 haftayı geride bırakan İngiltere liginde Manchester City'nin arkasında 23 puanla 2. sırada yer alan İngiltere ekibi birçok alana yaptığı takviye ve transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Manchester United'a giden futbolcular oynanan 10 maç sonucunda alınan 7 galibiyet ve 2 beraberlikte büyük katkı sağladılar.


Manchester United'a Giden Futbolcular

Geçtiğimiz sezon Aston Villa'ya kiralık olarak gönderilen kaleci Sam Johnstone, Manchester United'in as kalecisi David De Gea'nın ardında forma şansı bekliyor. Geçen yıl Aston Villa kalesinde yaptığı kurtarışlarla dikkatleri üzerine çeken file bekçisi oynadığı hazırlık maçlarında yaptığı kurtarışlarla da göz doldurdu.

Bir başka kiralık olarak gönderilen oyuncu Cameron Borthwick Jackson kiralık süresi bittiğinden geçtiğimiz Mayıs içerisinde eski kulübüne geri döndü. Ara ara forma şansı bulan Jackson, sol bek pozisyonunda görev yapıyor.

Bu sene flaş transferlere imza atan Manchester United Jose Mourinho'nun özel isteği ve ısrarı ile Granada'lı yıldız Andreas Pereira'yı renklerine bağlamayı başardı. Orta saha mevkinde 10 numaralı pozisyonunda oynayan Pereira hem genç yaşı hem de tekniği ile geçtiğimiz 10 maç boyunca Manchester United taraftarlarını çoşturmayı başardı. Atılan birçok gole doğrudan katkıda bulunan Pereira gelecek vaat eden oyuncular arasında yerini alıyor.

Defans hattını güçlendirmek isteyen İngiltere ekibi, İsveçli stoper Volker Lindelöff ile bu sezonun başında anlaşmaya vardı. Portekiz'in Benfica ekibinden 35 milyon dolar gibi rekor bir ücret karşılığında transfer edilen genç yıldız, defans hattında yaptığı kritik müdahaleler ile adından sıkça söz ettiriyor.

Çıktığı ilk yedi maçta fileleri 7 golle havalandıran Romelu Lukaku ligin flaş transferlerinden biri. Everton'dan alınan santrafor çıktığı birçok kritik maçta rahip takımın filelerini golle buluşturmayı başardı.