2007 yılında Türkiye Kupası finali oynayan ve bir dönem Türkiye Süper Lig'de mücadele eden Kayseri Erciyes Spor, maddi olarak çok zor günler geçiriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3'üncü Lig, 2'inci grupta oynanması gereken Van Büyükşehir Belediye Spor ile deplesmanda oynayacakları maça, maddi sorunlar nedeniyle çıkamayan Kayseri Erciyes Spor takımının bu durumu, maddi sıkıntıların çok ileri boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Maçın başlama saati olan 19:00'da statta bulunan ev sahibi takım Van Büyükşehir Belediye Spor ve maçı yönetecek olan hakemler, bir süre rakip takım olan Kayseri Erciyes Spor'un sahaya çıkmasını bekledi.

Rakip takım Kayseri Erciyes Spor'un sahaya çıkmamasının üzerine Van Büyükşehir Belediye Spor ve maçı yönetecek hakemler seremoni yaptı. Seremoni sonrası hakemler, TFF gözlemcisi ile yapılan istişarenin ardından Van Atatürk Şehir Stadı'ndan ayrıldı. Van Büyükşehir Belediye Spor futbolcuları ise, maç eksiğini kapatmak için stadyumda antrenman yaptı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, maçın oynanmamasının kendilerine zarar verdiğini ve üzücü bir olay olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Saat 19.00'da oynamamız gereken maç, maalesef rakip takım Kayseri Erciyes Spor'un gelmemesi nedeniyle oynanmadı. Biz, bu maçın oynanmasını istiyorduk. Bu durum bizim için bir dezavantaj oldu. Maalesef takım gelmedi. Biz gerçekten üzgünüz. Bu maçın seyircimiz önünde oynanmasını istiyorduk. Takımımızın da maç eksiğini gidermek istiyorduk. Aldığımız duyumlara göre rakip takım maddi imkansızlıklar nedeniyle maça gelememiş. Kayseri Erciyes Spor gibi bir takımın bu liglere katılmaması üzücüdür. Böyle bir durum bu haftaya mı has, diğer haftalara da mı sarkacak bilmiyoruz. Ama bizim için üzücü oldu. Biz yolumuza devam edeceğiz. Ben aldığım duyumdan sonra telefonla başkanlarını iki üç kez aradım cevap alamadım. Süper Ligde oynayan bir takımın bu duruma düşmesi üzücüdür."