Nihat Zeybekçi Kimdir?

1 Ocak 1961 yılında doğmuştur. Doğum yeri Denizli'nin Tavas İlçesidir. Beşkardeş olan Nihat Zeybekçi kardeşleri arasında en küçük olandır. Ailesi tütün işiyle geçimini sağladığından dolayı küçük yaşlarda bu iş hayatıyla tanışmıştır.

İlkokul ve ortaokulu Tavas ilçesinden okumuştur. Liseyi girdiği parasız yatalı burs sınavlarında göstermiş olduğu başarı ile Kütahya'da okumayı başarmıştır.

Üniversiteyi Marmara Üniversitesinde okumuş ve işletme bölümünden mezun olmuştur. Okuduğu süre zarfında dış ticaret şirketlerinde çalışarak kendini geliştirmeyi başarmıştır. Bu gelişimi sağladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans yapmayı hak kazanarak Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Akademik kariyerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra doğduğu şehirde bulunan tekstil şirketinin ihracat müdürlüğünü yapmıştır. İleri ki zamanlarda kendi işini kurmayı planlamış ve Turkuaz Tekstil şirketini kurmuştur. Özel sektörde kendine yer edinen Nihat Zeybekçi daha sonra politikaya atılmıştır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

Nihat Zeybekçi Denizli Platform Sözcülüğü ve Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu üyeliği, iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, 2004 ve 2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Milletvekili olarak 2011 yılında Ankara'da görevinde aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Ekonomi bakanlığına son kabine değişikliğinden sonra başlamıştır. 3 dönem Ekonomi Bakanlığı yapan Nihat Zeybekçi 2016 yılında 4. Kez Ekonomi Bakanlığı görevine atanmıştır.

İleri düzeyde İngilizce bilgisi olan Nihat Zeybekçi 4 çocuk babası olup Ayşen Zeybekçi ile evliliğini sürdürmektedir.