Türkiye'deki gençlerin en büyük sorunlarından biri uyuşturucu bataklığı… Yapılan araştırmalara göre gençlerin büyük çoğunluğu uyuşturucu kullanıyor. Özellikle son yıllarda en çok kullanılan uyuşturucu Bonzai olarak ön plana çıkıyor.

Özellikle İstanbul'da uyuşturucu kullanma oranı bir hayli yüksek… Yolda yürürken sürekli bir yerlerde yere yığılıp kalmış ya da ayakta durmakta zorlanan bir genç görüyorsunuz. Maalesef uyuşturucu kullanım yaşı 13 yaşlara kadar düşmüş durumda.

Ülkemizin gençleri bu bataklığın içerisinde çırpınırken, Yurtdışında ülkemize gelen vatandaşlarda, ülkemizde uyuşturucu bataklığının içine düşüyor.

İstanbul'un iki farklı noktasında biri Afrikalı, diğeri Bulgaristanlı olan iki kişinin uyuşturucu kullandığı ve kendinden geçtikleri görüntüleri yürek burktu.

İstanbul Beyoğlu'nda Bonzai kullanan sonrasında ise işlek bir cadde üzerinde bayılıp kalan Afrikalı bir genci görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Mecidiyeköy'de bir alışveriş merkezinin önünde oturan Bulgaristanlı bir gencin ise ayakta durmakta zorluk çektiği gözlemlendi. Ayakta duramayan genç bir kenara geçip oturdu ama oturdu yerde de sabit duramayınca, çareyi kendini çimlere atmakta buldu.

Kameralara yansıyan bu görüntüler yürek burktu. Her gün binlerce gencimiz bonzai kullanıyor ve özellikle istanbul'un hemen hemen her köşesinde ayakta duramayan birini görmeniz ya da yerde baygın şekilde yatan bir uyuşturucu bağımlısı görmeniz mümkün.