Almanya'da geçen ay yapılan seçim öncesinde Türkiye'ye karşı bir tutum sergileyen ve 'Türkiye'nin AB'ye girişini engelleyeceğiz' mesajı veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, geri adım attı.

MÜZAKERELERE DEVAM EDECEK

Merkel, AB zirvesinde Türkiye'nin gündeme geleceğini ancak üyelik müzakerelerinin geleceği konusunda karar alınmasının beklenmediğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek hafta yapılacak Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Türkiye'nin gündeme geleceğini, ancak üyelik müzakereleri konusunda herhangi bir karar beklenmediğini açıkladı.

Merkel, Cumartesi günü yayınlanan video mesajında 19-20 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Birliği zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB KONSEYİNDE NABIZ YOKLAYACAK

Zirvede Türkiye'yi gündeme getirmek istediğini belirten Merkel, bu zirvede karar alınmasını beklemediklerini vurguladı. Merkel, 'Mevkidaşlarımın Türkiye ile ilgili ilişkileri nasıl gördükleri konusundaki görüşlerini ve gerektiğinde hangi sonuçları çıkarabileceğimizi öğrenmek istiyorum' şeklinde konuştu.

Merkel video mesajında, Türkiye'deki gelişmeler sebebiyle AB Komisyonu'ndan bu ülkedeki duruma ilişkin bir rapor hazırlamasını istediklerini de sözlerine ekledi.