Uçak, hem yolculuk etmesi rahat, hem de oldukça zaman kazandıran bir ulaşım aracı…

Kara ya da deniz yolu ile günlerce sürecek olan mesafeleri saatlere indiren bu ulaşım aracı, gerçekten hayatımızı kolaylaştırıyor.

Günlerce sürecek bir yolculuk değil de, 10 saat kadar sürecek yolculuğu yaklaşık 1 saatlere düşürerek oldukça zaman kazandırıyor.

Tabi zamandan çok güzel tasarruf yapmamızı sağlayan uçak yolculuğu, diğer ulaşım araçlarına göre oldukça pahalı olabiliyor. Özellikle bayram tatillerinde uçaklarda yer bulmak neredeyse imkansız…

Pahalı bir araç olması sebebiyle, havayolu şirketleri yeni uçak almakta zorlanıyor. İşte bu sebepten dolayı yeni bir uçak almak yerine uçak yolculuğu sırasında daha fazla sayıda kişiyi taşımak isteyen havayolu şirketleri ilginç projeler üzerinde çalışıyor. Bu ilginç projelerden birisi de uçakta ayakta yolcu taşımak…

Evet ilk duyduğunuzda kulağa garip geliyor ama tabi ki ayakta yolcu taşımak derken, minibüsteki gibi bir ayakta yolculuktan söz etmiyoruz.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi, fazla yer kaplamayan koltuklar ile ayakta yolculuk yapmaya olanak tanıyacak olan bu ilginç proje, uçağa daha fazla kişinin binebilmesine, bir seferde daha fazla yolcunun taşınabilmesine olanak sağlayacak.

Bir seferde daha fazla yolcu taşımak ise uçak biletlerinin ucuzlamasına yol açacak. Ancak bu yöntem henüz uygulamaya geçmiş değil. Bu yöntemin uygulanabilmesi için havayolu şirketlerinin çeşitli yerlerden izinler alması gerekiyor.

İngiltere merkezli bir havayolu şirketi de benzer bir talep ile uzun süre gündemde kalmış, gerekli izinleri alamadığı için bu projesini hayata geçirememişti.