Dünyanın bir çok yerinde yoğun trafik nedeniyle olumsuzluklar yaşanıyor. Türkiye'den örnek vermek gerekirse, dünyadaki diğer şehirlerin bir çoğundan daha fazla trafik sorunumuz var. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizde trafik sorunu gerçekten çok ciddi sorun…

Türkiye'de trafikle boğuşan herkesin ağzından çıkan ilk cümle 'uçan arabalar çıksa da trafikten kurtulsak' oluyor. Evet bunun gerçekleşmesine az bir süre kaldı.

ABD merkezli DeLorean isimli bir şirket uçan araba çalışmalarında sona geldiklerini açıkladı ve uçan otomobil konseptini tanıttı.

DeLorean firması tasarladıkları uçan otomobile DR-7 ismini uygun görmüş. Uçakla, otomobil karışımı bir görünüme sahip olan DR-7'yi kullanabilmek için pilot lisansına sahip olmak gerekiyor. Evet yanlış duymadınız, uçan arabayı kullanmaya sürücü ehliyetiniz yeterli olmayacak, DR-7'yi kullanabilmek için pilot lisansı sahibi olmanız gerekiyor.

DR-7 çap olarak da pek küçük sayılmaz. DR-7 isimli uçan arabanın uzunluğu 6 metre, genişliği 5,6 metre, kanat çapı ise 2,3 metre…

Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar

DR-7'nin önünde ve arkasında ise iki adet büyük pervane bulunuyor.

Gelelim yakıt konusuna… DR-7 tamamen elektrikle çalışacak. Tamamen elektrikli olan DR-7 isimli uçan araba saatte 241 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Aracın bir güzel yanı da, dikey olarak iniş ve kalkış yapabiliyor olması. Ayrıca yere indikten sonra garaja park etmeye uygun şekilde tasarlanmış.

Ayrıca tamamen elektrikli olan bu araç, full şarjı varken aralıksız bir şekilde 193 kilometre yol gidebiliyor.