UEFA, Fransa maçında asker selamı veren A milli takımımız için soruşturma başlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konu hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Fransa ve Almanya'nın başvurusu üzerine; A Milli Takımızın, Fransa karşısında bulduğu golden sonra "asker selamına" soruşturma başlatan UEFA'nın kısa bir süre içerisinde kararını açıklaması bekleniyor.

Dev derbi  Sonrası, Gözaltı Sayısı 12'ye Yükseldi! Dev derbi Sonrası, Gözaltı Sayısı 12'ye Yükseldi!

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kendilerine bu yönde bir bilginin gelmediğini ifade etti ve, "Bize değil, TFF'ye ulaştığı yönünde bilgiler var ancak bu bilgiler teyide muhtaç. Sahadaki başarısızlığını başka şekilde örtmek isteyenler bu ısrarından vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

UEFA'nın soruşturma talebinde basiretli davranması gerektiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Griezmann'ın asker selamına ses çıkarmayanlar, milli futbolcularımızın güzel selamından başka anlamlar çıkarmaya çalışıyor. Sahadaki başarısızlığı başka şekilde gölgelemek isteyenler, bu çabalarından vazgeçmeliler. Neticeler ortada. Lideriz. Futbolcularımızı alın terini ortaya koydu. Golden sonra bir sevinç olmuştur, hepsi bu. Buna kızanlar, isyan edenler kendi anlayışlarını sorgulasınlar. Kimse, bizi kendisini gibi görmesinler. Biz barışı, sevgiyi, dostluğu isteyen bir milletiz! Dönüp tarihlerine bir baksınlar. UEFA'yı kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum" dedi.