Gündem

Uraloğlu: TÜRASAŞ, ilk 100 sanayi kuruluşu arasına girecek

TÜRASAŞ, 2023’te 10 milyar TL satış yaparak Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 225. sıraya yükseldi. Uraloğlu, hedefi açıkladı.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ'nin (TÜRASAŞ) 2023 yılında yaklaşık 10 milyar liralık satış gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 225. sıraya yükseldiğini açıkladı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından yayımlanan 2024 raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, şirketin 2022'de 463., 2023'te ise 399. sırada yer aldığını hatırlattı. Bu yılki sıçrama ile TÜRASAŞ’ın sektördeki liderliğini pekiştirdiğini belirten Uraloğlu, hedeflerinin TÜRASAŞ’ı ilk 100 sanayi kuruluşu arasına sokmak olduğunu vurguladı.

Yerli üretimle ithalatın önüne geçiliyor

Türkiye ve bölge coğrafyasının en büyük raylı sistem üreticilerinden biri olan TÜRASAŞ, 131 yıllık birikimi ve teknik altyapısı ile öne çıkıyor. Özellikle son yıllarda elektrikli tren setleri, hızlı trenler, metro ve banliyö araçları gibi yeni nesil raylı sistem projelerine yoğunlaştığına işaret eden Bakan Uraloğlu, “İthalatı azaltıp, yerli üretimle ekonomiye doğrudan katkı sağlıyoruz” dedi.

TÜRASAŞ’ın 100’ün üzerinde yerli tedarikçiyle çalıştığını belirten Uraloğlu, yüksek teknolojili üretimle cari açığın düşürülmesinde de önemli rol oynandığını ifade etti.

“Sadece tren değil, bağımsızlık üretimi yapıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de 10 yeni nesil tren setinin TCDD Taşımacılık AŞ’ye teslim edildiğini hatırlatan Uraloğlu, bu araçların sadece demir yolu aracı olmadığını, aynı zamanda milletin teknolojik birikiminin ve emeğinin sembolü olduğunu söyledi.

“Lokomotif sektöründe kendi teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biriyiz” diyen Bakan, Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm raylı sistem araçlarını artık kendi olanaklarıyla üretebildiğini kaydetti.

Uraloğlu, "Bu sadece bir sanayi başarısı değil, aynı zamanda milli bağımsızlığımızın göstergesidir. Türkiye Yüzyılı’nda demir yolu sanayimizi çok daha ileriye taşıyacağız" diyerek açıklamasını tamamladı.