Bebeğin durumuna göre genel anestezi alarak yanda lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir. Ülkemizde bu işlemin yapılabilmesi için eğer evliyseniz eşiniz imzası eğer 18 yaşından küçük ve bekarsanız da ailenizin imzasına ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda bu işlem bazı hallerde zorunlu bir şekilde de yapılabilir.

Anne karnında ölen ceninin alınması için de bu yöntem tercih edilebilir. Birçok arklı yöntem ile rahimde olan her parçanın alınması sağlanabilir. Bu işlemin hangi amaçla yapıldığına bağlı da uygulanacak yöntem değişebilir.

Vakumlu kürtaj nedir?

Rahim içerisine sokulan bir vakum kanülü sayesinde gebeliğin sonlandırılması işlemidir. Son yıllarda pratik olması sebebiyle tercih edilir.

Rahmin daha az zarar gördüğü ve daha hızlı işlemin sonlandığı bir yöntemdir. Hem hastanın hem de hekimin daha yaygın tercih ettiği bir yöntem olması sebebiyle de üzerinde teknolojik olarak geliştirilme yapılması planlanan bir işlemdir.

Bu kürtaj çeşiti nasıl uygulanır?

Gebelik geçirirken bebeğin kalbinin durması sebebiyle bu işlem tercih edilir. İki farklı anestezi ile hastanın ağrı çekmemesi sağlanabilir. Sedesyan yönteminde hasta tamamen uyutulur. Anestezi doktorunun yaptığı bir işlemdir. İşlem bitene kadar da hasta uyanmaz. İşlem bitince de yine anestezi doktoru tarafından uyandırılır.

Genellikle bayanlar bu yöntemi daha çöl tercih eder. Lokal anestezi alınarak yapılan işlemde hasta uyanıktır. Ağrı ya da sancı çekmez fakat neler olduğuna dair hayaller kurabilir.

Bilinci açık bir şekilde bu işlem yapılabilir.

Moda Dünyasında Kariyer, Moda Trend Araştırmacısının Rolü Moda Dünyasında Kariyer, Moda Trend Araştırmacısının Rolü

Rahme sıkılan bir kaç ilaç yüzünden karın bölgesinde ağrılar meydana gelebilir. Fakat ciddi değildir işlem bittiğinde bu ağrılar da bitecektir.